Sunday, December 22, 2013

2. nädal

See nädal ei jõudnud ma eriti trennis käia kuna K ja N kui saaksin hommikul käia olin tööl hommikul 9st õhtu 10ni. Aga see-eest oli eriline nädal, sest laupäeval oli Jüri talli jõuluvõistlus. :D

Esmaspäeval oli Rintsu trenn. Alustasime jälle ümaraks sõitmisega ja tegime sellist harjutust, kui seda harjutuseks saab nimetada, et kui hakkas kangutama vms siis ei hakanud kõvasti vastu hoidma vms vaid võtsin lihtsalt seisma ja lihtsalt ratsme käes õrnalt kuni ta järgi andis, siis andsin kohe ratsme järgi ja sõitsin edasi järgiantud ratsmega. See töötas hästi, sest 1) see distsiplineerib mind mitte hakata kõvemini võtma kui ta järgi ei anna 2) ta jä ilusti ümaraks ja ei lükanud üldse molli ette sellepeale kui ma teda pehme ratsmega edasi sõitsin mis oli tore. :)
Siis tegime traavis voldil tagumiku välja lükkamist mis vahepeal tuli paremini ja vahepeal halvemini. Selles mõttes, et ta tegi seda küll aga vahepeal tahtis sellepeale molli ülespoole visata, muidugi jällegi mu enda istak sealjuures oli natuke probleemne ja vahepeal keha ei tahtnud koordineeruda aga midagi hullu ei olnud ja Rintsu ütles, et seda pean harjutama kui üksi sõidan. 
Galopis Rintsu rõhutas, et kindlasti sõidaksin hästi pehme ratsmega ja proovisin siis seda teha, kui hakkas eest kangutama siis võtsin kohe seisma ( seda üleminekut teeb ta väga hästi) ja lihtsalt ootasin kuni järgi andis. Galopis oli väga hea, Rintsule ka meeldis. :)
Ja siis lõpuks tegin ette-alla hästi pikaks traavi milles ta alguses aru ei saanud, aga lõpuks oli väga hea ja sõitis sinna pikka ratsme peale ilusti.

Reedel oli hüppetrenn. Soojenduses oli väga hea, hästi kerge ja jooksis ilusti tagant peale. Tegin siis seekord palju edasi-tagasi harjutusi, et ta reageeriks. Alustasime väikese lattaiaga, alguses tulin hästi lebolt ja siis oli Otto ka ülilebo aga kui kõrgemaks läks siis Rintsu tegi selgeks, et niimoodi ikka ei saa päris hüpata, alt ära ta ei pane jah aga impulssi ega midagi absoluutselt ju pole. Sõitsin teda siis vähe erksamaks ja hüppas täitsa ilusti. Okseril pani ka ikka paar korda ajama aga tegin peatusi ja hakkas natukene rohkem sääre vahele tulema. Probleem oli selles ka, et mina hakkasin käsi natuke liiga üles tõstma kui teda tagasi võtsin, püüdsin siis selle peale mõelda ja kui suutsin käed all hoida oli parem. Esimeses parkuuris läks veits ikkagi sääre vahelt ära, aga ikkagi palju vähem kui esimene trenn. Teiseks parkuuriks tõstis Rintsu süsteemi päris kõrgeks aga Otto seljas polnud üldse jube. Teine parkuur oli natukene parem ka, sain enam-vähem peale takistust tagasi hoitud ja takistuse ees ratsme pehmeks lasta.

Laupäeval olid siis võistlused :D Joanna sõitis enne ja Otto pani ikka päris korraliku hooga, said 4kp-d. Läksin siis sooja ja ta oli ikka päris äksi täis, alguses ei tulnud üldse tagasi, tegin seal siis kõvasti üleminekuid ja hakkas reageerima. Hüpetel tahtis algul ikka mingeid 5-m galopisamme teha takistuse ees aga tegin siis natuke peatusi ja hakkas tõkke ees ka veits reageerima. Vahepeal kui kaugelt läheb siis on ikka päris harjumatu kuna ta nii suur ja Lakay poleks elusees nii kaugelt läinud, siis ma alati mõtlen et - nii kaugelt ta ju küll ei lähe aga tema jaoks pole see üldse kauge. Igaljuhul olin siis esimene peale soojendust ja võtsin galopi sisse, ta oli küll hoogne aga galopp püsis ikkagi lühike ja selle üle oli mul hea meel. Ei läinud väga laiali ja pööretes toimis ilusti, niiet tegelikult jäin väga rahule. Tuli puhas ka ja päris hea aeg ma arvan, aga Priidul läks Hermela täitsa käest ära niiet jäime viimaseks..
Aga mul on nüüd küll palju kindlam tunne võistluste koha pealt, sest sain Otto ikkagi koos hoitud ja pööretes toimis ilusti  :) (arenemisruumi on muidugi väga palju veel)

No comments: